tirsdag den 28. maj 2013

Yellowstone....................overvældende

Så nåede vi til Yellowstone National Park, et af turens højdepunkter.

Godt nok er det ældste drengebarnebarn lidt nervøs. " Husk, mormor, den er en supervulkan. Hvad hvis den går i udbrud, når i er der ?" 
Det tror jeg ikke, vi skal bekymre os om. Vi bliver til stjerneskud på et sekund. Men vi lover alligevel at lade være med at trampe.

Forventningerne er sat til smukke, overvældende naturscenerier og wild life. 
Vi entrer parken gennem Roosevelt Arch fra nord. 

Der er utroligt smukt.
                            
                

Efter mindre end 20 minutter står den første bison lige ved siden af vejen. Du godeste, hvor er den stor. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan det må have været, da der var store flokke, og for mit indre øje ser jeg indianere til hest jage flokken. 

Farverne skifter fra grønt, grønt til hvidt som sne i Mammoth Hot Springs, hvor varme kilder med travertin (kildekalk),danner terrassen, og så igen til rødligt, hvor blomster og blade ligger i vandet.

                

 
                 
    
Mange imponerende og smukke vandfald kræver stop. Der er anlagt stier, så det er muligt at se dem fra alle vinkler. Så skridttælleren løber op på 11.000 skridt.

                  
  
Den sydligste del sf Yellowstone er verdens mest aktive gejser område med bl.a. Old Faithful. 
Vi ankommer, som den lige har sprøjtet sine 25. 000 liter kogende vand  40 m op i luften. 
Men da den er meget præcis og sprøjter 22 gange i døgnet, så kan vi efter en kop kaffe og lidt venten se det imponerende syn.
Vi er enige om, at det er ærgerligt, at alt det varme vand går til spilde. Det må kunne opvarme mange huse, men vi tror kun, det bliver brugt i hanerne på toiletterne. De er alle uden koldt vand.

                  
 
Boblende, sydende områder, hvor svovl lugten river i næsen, får en til at tvivle på om Helvede nu også ligger syv mil under Radsted kirke. 

                  

Et kapitel for sig er The Wild Life. 
Vi var rigtig glade for den første bison, men de to dage vi kører i parken, så vi ikke mindre end 113 bisoner, og de er lige imponerende hver gang.
Hvad mon alle de mennesker ser på?
Vi må hellere standse. Godt gjort................ Der er 3 sorte bjørne, den ene en stor unge. 
Der er rigtig mange flotte Wild Life oplevelser. En ørnerede på en fritståendes klippe, med rugende ørn. En flok pronghorn hjorte, der græsser roligt og tænker, at mennesket er dog et mærkeligt dyr.

Yellowstone er en - once in a lifetime - oplevelse. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar