torsdag den 5. maj 2016

Hjælpsomhed og venlig interesse er gratis


Nu, som ved alle de andre besøg i USA, har det slået os, hvor hjælpsomme, venlig og interesserede amerikanerne er. 

Ved kassen i supermarkedet er de første ord: " How are you doing". Ja, ja de har lært det på skoler og selvfølgelig er der mange, der ikke engang ser på os, når de siger det. 
Men, men flere gange har vi oplevet, at de har spurgt interesseret til, hvor vi kommer fra (vores accent, måske), og selvom, vi er lidt beskæmmede over vores behandling af flygtninge, så har vi hvergang svaret Denmark. Det udløser som regel et cool og spørgsmål om, hvad der bringer os til USA, om vi har familie her. Når vi beretter om vores planer og køreruten, så ønskes der god tur, kør sikkert og af og til et: " i World like to go myself".

I NY skal man, hvis man ikke vil kontaktes af venlige mennesker, der vil hjælpe, holde sit bykort i lommen. 
Du har lige få det frem og kastet et blik, så er der en venlig mand/ dame der spørger:" Do you need any help, sir?" Det er meget venligt, men sommetider, ved man ikke helt, hvad det er man leder efter, så der kan nemt opstå akavede situationer. 

Da vi skal med Metro ind til Washington er vi lidt tøvende ved billetautomaten. Straks kommer en ansat og  forhører sig om, hvor langt vi skal, hvor mange dage vi vil bruge kortet........han taster alt ind på maskinen, jeg når lige at tænke, om han også betaler for os......dog nej. Han følger os hen til nedgangen og sikrer sig, at vi kommer med toget med ordene: " Have a nice day and a nice stay," og han ser bestemt ud, som om han mener det.

Hotellet i Washington har en shuttle bus til Metroen. " It will leave, whenever you want". 

         
  
Det gør den, manden bag disken lader hotel være hotel og kører afsted. Undervejs drøfter vi ægteskabet, hvorfor det ikke holder i vore dage, at forventningerne er for høje og at lykken, i følge chaufføren, der er indisk, finder man først i himlen. Et ord er vigtigt i ægteskabet og han er meget ærgerlig, fordi han ikke lige kan komme på det. Vi aftaler, at han vil fortælle mig det i morgen.
Vi kan bare ringe, når vi kommer tilbage, så vil vi blive hentet indenfor 10 min.

Tilbage fra Centrum ringer vi efter Shuttlen, efter kort tid kommer den. Dejligt....... da vi er startet konstaterer Manden i mit liv, at de har mere end en shuttlebus, den vi er med er nyere. Et øjeblik efter siger han: "Vi har vel for pokker ikke taget en til et andet hotel?"  Lige i det øjeblik ser vi shuttlen fra Country Inn på vej mod metroen. Ups........heldigvis ligger der 3 hoteller side om side, så vi lander lige bag vores. Vi undskylder vores fejl. Chaufføren smiler, trækker sin mobil frem. " I will cal him, and i promis, he wount be angry."

Næste morgen komer den indiske ansatte løbende......"I remember the word..........respecting" 

Da Manden i mit liv checker ud giver han ham to goodie bags og et "Nice knowing you, drive safe"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar