onsdag den 28. september 2011

Det lille Hus på Askø

Huset på Askø er et refugium, et tilflugtssted.
Der er en egen stemning på øen, hvor der er ca. 20 fastboende og 200 sommerhuse.
Når man er der, falder man til ro, man er afslappet og helt uden stress.
Følelsen begynder allerede at indfinde sig, når man holder i køen på Bandholm Havn for at komme med færgen, det kan hænde, at der kun er en bil i køen...............din.
Så kommer den lille færge og "Kombardomanden"  (manden der siger; "Kom bare du") vinker dig om bord, måske med en bemærkning om, at det er længe siden, du har været med færgen.

Færgen på vej ind

Sejlturen til Askø tager 25 minutter og kan nydes fra soldækket eller i salonen.
Fra færgen er der 5 minuters kørsel til Det lille Hus.

 

Ankommet starter ritualerne, der skal åbnes for vandet, tændes for vandvarmeren, tændes stearinlys, skrives i logbogen og gås en tur i hele huset (48m2) for at sikre, at alt er i orden, så drikkes der kaffe på træterassen.
Haven er stor og udlagt som naturgrund, der skal slås græs og klippes i buskene, så de ikke overtager det hele, men det er også alt.


Der er dejlige gåture til vandet. Mod syd Lolland og mod nord Lilleø, der er 10 minuters gang til hver side og udsigten er fantastisk.

 
Udsigt mod Bandholm

Udsigt mod Lilleø

Det meste af tiden i huset tilbringes med at læse bøger eller med at lave absolut ingenting. Så efter en dag i Det lille Hus på Askø er der igen kommet strøm på batterierne.




1 kommentar:

  1. Jeg kan godt forstå du nyder at komme derover. Det er også et fantastisk sted. Der er altid fred og ro. Jeg har nydt det de gange jeg har været ovre at besøge jer i det lille hus på den lille ø, sammen med Camilla og ungerne.

    SvarSlet